Αρχική -- Blog -- 4+1 λόγοι που αποφεύγουμε την επίσκεψη στον οφθαλμίατρο
  • οφθαλμίατρο

4+1 λόγοι που αποφεύγουμε την επίσκεψη στον οφθαλμίατρο

2019-05-29T17:09:30+00:00Άρθρα|

Μήπως ανήκετε και εσείς σε όσους αποφεύγουν συνειδητά ή ασυνείδητα να επισκεφθούν τον οφθαλμίατρο; Οι έρευνες έχουν δείξει ότι σημαντικός αριθμός ασθενών είναι ιδιαίτερα ανήσυχος κατά την παρουσία του σε μία οπτομετρική/οφθαλμολογική εξέταση. Ποιοι είναι όμως οι πιθανοί λόγοι γι’ αυτό; Για την καλύτερη ενημέρωσή σας, του συγκεντρώσαμε και σας τους παρουσιάζουμε.

1. Ο φόβος του ασθενή να φορέσει γυαλιά

Συχνά, οι ασθενείς φοβούνται ότι θα δεχθούν υπόδειξη από τον οπτομέτρη ή τον οφθαλμίατρο για να φορέσουν γυαλιά. Ο φόβος αυτός απορρέει κυρίως από αισθητικούς λόγους, καθώς πολλοί ανησυχούν ότι τα γυαλιά οράσεως θα αλλοιώσουν την εμφάνισή τους.

2. Απώλειας της όρασης

Αφορά περισσότερο τους ηλικιωμένους ασθενείς οι οποίοι φοβούνται ότι θα χάσουν την όρασή τους και γι’ αυτό αποφεύγουν την επίσκεψη στον οπτομέτρη ή τον οφθαλμίατρο. Κάτι τέτοιο συμβαίνει για στερεοτυπικούς λόγους, καθώς ενδεχομένως να έχουν στην οικογένειά τους ή να γνωρίζουν ανθρώπους με μειωμένη ή χωρίς όραση.

3. Δυσκολία προσαρμογής σε νέα γυαλιά

Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο πολλοί αποφεύγουν να επισκεφθούν τον οφθαλμίατρο είναι η ανησυχία να δυσκολευτούν κατά την προσαρμογή τους στα νέα γυαλιά. Αυτό ωστόσο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελεί τροχοπέδη από το να πράξουν το σωστό για την υγεία τους.

4. Λάθος ασθενή κατά την εξέταση απ’ τον οφθαλμίατρο

Μερικοί ασθενείς ανησυχούν για το ενδεχόμενο να κάνουν λάθος κατά την εξέταση απ’ τον οφθαλμίατρο και συγκεκριμένα κατά την διάρκεια του υποκειμενικού μέρους της διάθλασης.

+1. Κόστος γυαλιών & φακών επαφής

Το πιθανό κόστος για αγορά γυαλιών ή φακών επαφής προβληματίζει αρκετούς ασθενείς. Μάλιστα, αρκετοί φοβούνται ότι θα αναγκαστούν να φορέσουν γυαλιά οράσεως τα οποία δεν τους είναι απαραίτητα. Ωστόσο τα ζητήματα δαπανών δεν πρέπει να στέκονται εμπόδιο για τη φροντίδα της υγείας των ματιών μας, η οποία αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να πραγματοποιούμε τακτικά τις επισκέψεις μας στον οφθαλμίατρο, έτσι ώστε να προλάβουμε τυχόν παθήσεις των ματιών και να βελτιώσουμε την οπτική μας ικανότητα και την καθημερινότητά μας.

Οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμοδίου επαγγελματία υγείας.

Πρόσφατα άρθρα
  • δακρυοκυστίτιδα

Δακρυοκυστίτιδα: Τα 5 συμπτώματα & η αντιμετώπισή της

Categories: Άρθρα|

Δακρυοκυστίτιδα, η φλεγμονή του δακρυϊκού ασκού, δηλαδή της φυσιολογικής κοιλότητας όπου αποθηκεύονται προσωρινά τα δάκρυα φεύγοντας

Μάθετε Περισσότερα