Αρχική -- Blog -- Ξηρά μάτια μετά το καλοκαίρι; Αντιμετωπίστε τα φυσικά
  • ξηρά μάτια

Ξηρά μάτια μετά το καλοκαίρι; Αντιμετωπίστε τα φυσικά

2018-11-13T13:25:08+00:00Άρθρα|

Τα ξηρά μάτια πριν και μετά την καλοκαιρινή περίοδο είναι συνηθισμένο φαινόμενο το οποίο μπορεί να γίνει αρκετά ενοχλητικό. Φαγούρα, ενόχληση και ευαισθησία είναι τα βασικά συμπτώματα που προκαλούν τα ξηρά μάτια.

Ξηρά μάτια: Αιτίες

Το καλοκαίρι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που προκαλούν ξηρά μάτια. Δεν υπάρχει όμως λόγος να ανησυχείτε, καθώς πρόκειται για ένα συνηθισμένο φαινόμενο που επηρεάζει όλες τις ηλικιακές ομάδες. Οι κυριότερες αιτίες που προκαλούν ξηροφθαλμία είναι οι εξής:

1. Αλάτι

Το θαλασσινό αλάτι είναι γνωστό για όλα τα οφέλη που προσφέρει στο σώμα μας και τον οργανισμό μας. Η συχνή κολύμβηση ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθαρίζει τους πόρους του δέρματος και επιταχύνει το μαύρισμα. Παρ’ όλα αυτά η επαφή του θαλασσινού νερού με τα μάτια προκαλεί αφυδάτωση και ξηροφθαλμία.

2. Ήλιος

Η πολύωρη έκθεση στον ήλιο προκαλεί διάφορα προβλήματα. Κυρίως προκαλούν δερματικές παθήσεις και ερεθισμούς στα μάτια. Η ευαισθησία των ματιών στο ηλιακό φως, η ερυθρότητα και η ξηροφθαλμία είναι μερικές από τις ενοχλήσεις που προκαλεί ο ήλιος.

3. Χλώριο

Το χλώριο της πισίνας είτε σε κολυμβητήριο είτε σε ξενοδοχείο, αυξάνει τις πιθανότητες να εμφανιστεί ξηφοφθαλμία. Ευαισθησία, κνησμός και κοκκίνισμα στα μάτια είναι τα βασικά συμπτώματα που προκαλεί το χλώριο.

4. Κλιματιστικό

Η εναλλαγή θερμοκρασιών από ζεστό σε δροσερό περιβάλλον προκαλεί απώλεια της φυσικής ενυδάτωσης των ματιών με αποτέλεσμα να παρατηρούνται τα ξηρά μάτια.

Ξηρά μάτια: αντιμετώπιση

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης για τα ξηρά μάτια και να ανακουφιστείτε άμεσα:

Νερό

Πίνοντας πολύ νερό ενυδατώνεται ο οργανισμός και παράλληλα ενισχύεται η φυσική ενυδάτωση των ματιών. Έτσι, προστατεύετε τα μάτια σας από ξηρότητα και ενοχλήσεις.

Γυαλιά κολύμβησης

Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, το θαλασσινό αλάτι και το χλώριο προκαλούν ξηροφθαλμία και ερεθισμούς. Φορώντας γυαλιά κολύμβησης προστατεύετε τα μάτια σας και μπορείτε να κολυμπάτε πολλές ώρες, ανενόχλητοι!

Ενυδάτωση

Όπως το δέρμα, έτσι και τα μάτια χρειάζονται συνεχή ενυδάτωση. Χρησιμοποιώντας τεχνητά δάκρυα με υαλουρονικό οξύ τα μάτια σας παραμένουν ενδυατωμένα. Παράλληλα προλαμβάνονται οι παράγοντες που προκαλούν ευαισθησία, ξηροφθαλμία και ερυθρότητα.

Είναι καλό λοιπόν να φροντίζετε τα μάτια σας σε καθημερινή βάση, δίνοντάς τους την προσοχή που τους αξίζει. Χρησιμοποιώντας οφθαλμικές σταγόνες και τεχνητά δάκρυα συμβάλλετε στη σωστή και συνεχή ενυδάτωση των ματιών σας.

Μην αγνοείτε τις οδηγίες χρήσης των προϊόντων που χρησιμοποιείτε. Να τις διαβάζετε προσεκτικά και αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευτείτε το φαρμακοποιό σας.

Πρόσφατα άρθρα
  • δακρυοκυστίτιδα

Δακρυοκυστίτιδα: Τα 5 συμπτώματα & η αντιμετώπισή της

Categories: Άρθρα|

Δακρυοκυστίτιδα, η φλεγμονή του δακρυϊκού ασκού, δηλαδή της φυσιολογικής κοιλότητας όπου αποθηκεύονται προσωρινά τα δάκρυα φεύγοντας

Μάθετε Περισσότερα