Αρχική -- Blog -- Φακοί επαφής: Τι πρέπει να γνωρίζετε και να προσέχετε
  • φακοί επαφής

Φακοί επαφής: Τι πρέπει να γνωρίζετε και να προσέχετε

2018-11-13T13:27:13+00:00Άρθρα|

Οι φακοί επαφής αποτελούν ένα μέσο βελτίωσης της όρασης, όταν η τελευταία υφίσταται κάποια ανωμαλία. Συγκριτικά με τα γυαλιά οράσεως, οι φακοί επαφής προσφέρουν καλύτερη ποιότητα όρασης, είναι ευκολοφόρετοι και δε λερώνονται.

Φακοί επαφής – χρήσιμότητα και συμβουλές

Με μήκος μόλις 12-14 χιλιοστά, οι φακοί επαφής αποτελούν την πρώτη προτίμηση στα άτομα με προβλήματα όρασης. Είναι λεπτοί, κυρτοί και εφαρμόζουν με ακρίβεια χάρη στην καμπυλότητά τους. Χωρίζονται σε φακούς μονής, διπλής ή τριπλής καμπυλότητας. Επίσης, ανάλογα την περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φακούς ημερήσιους, εβδομαδιαίους ή μηνιαίους, κατόπιν συνεννόησης με το γιατρό σας.

Γιατί να τους προτιμήσετε:

– Όπως αναφέρεται και παραπάνω, προσφέρουν καθαρή και ποιοτική όραση, καθώς έχετε μεγαλύτερη ορατότητα έναντι των γυαλιών.

– Ο φακός «ακολουθεί» το μάτι σας, συνεπώς δεν έχετε «διάλειμμα» στην όραση σε περίπτωση που μετακινείτε το βλέμμα σας ή το κεφάλι σας.

– Προσδίδουν ένα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, καθώς δεν «αλλοιώνουν» την αρμονία του προσώπου σας.

– Αποτελούν την ιδανική λύση για την ενασχόλησή σας σε σπορ και λοιπές αθλητικές δραστηριότητες, όπου κινείστε συνεχώς.

– Εξαλείφουν το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί θολή όραση όπως στα γυαλιά οράσεως.

Τι πρέπει να προσέξετε:

– Φροντίζετε για την ενυδάτωση των φακών σας. Μην ξεχνάτε κάθε βράδυ να τους διατηρείτε στην ειδική θήκη που περιέχει το διάλυμα φύλαξής τους.

– Αν αισθάνεστε την οποιαδήποτε ενόχληση όπως φαγούρα, αίσθημα καύσου καλό είναι να αφαιρέσετε τους φακούς και να ζητήσετε τη συμβουλή του γιατρού σας.

– Καθαρίζετε τους φακούς επαφής χρησιμοποιώντας το ειδικό υγρό και όχι με το νερό της βρύσης, καθώς ενδέχεται να μεταφερθούν μικρόβια που θα προκαλέσουν μόλυνση στα μάτια σας.

– Αφαιρείτε τους φακούς επαφής κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε, εκτός και αν σας το έχει επιτρέψει ο γιατρός σας.

– Αν αντιμετωπίζετε ξηροφθαλμία χρησιμοποιείτε τακτικά τεχνητά δάκρυα, πριν από την εφαρμογή των φακών επαφής.

– Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε τους φακούς επαφής σε περιβάλλον το οποίο έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σκόνη και άλλες χημικές ουσίες.

Οι φακοί επαφής αποτελούν μία δραστική και άμεση λύση για την όρασή σας. Προκειμένου να φροντίζετε σωστά τα μάτια σας πριν και μετά τη χρήση φακών, συμβουλευτείτε το φαρμακοποιό σας.

Πρόσφατα άρθρα
  • δακρυοκυστίτιδα

Δακρυοκυστίτιδα: Τα 5 συμπτώματα & η αντιμετώπισή της

Categories: Άρθρα|

Δακρυοκυστίτιδα, η φλεγμονή του δακρυϊκού ασκού, δηλαδή της φυσιολογικής κοιλότητας όπου αποθηκεύονται προσωρινά τα δάκρυα φεύγοντας

Μάθετε Περισσότερα